Krisblogg!

Hej!

Inte särskilt nyss: otrolig stuns i tangentknäppet. Febrigt in på snuset.nu. Nu blir det blogg. Sedan: helvetet på jorden. Glömt lösenordet. Tre svåra år och en dator sedan senaste inlägget så i sig ingenting konstigt. In i det inte särskilt välmöblerade huvudet högst upp på bloggis. Nu gäller det att tänka till. Men: löste sig ju. Lösenordet var hur enkelt som helst. Sätter igång. Kaffet svart, ölen lång, snusen stark och dubblerad i antal. Ånyo stuns likt en råbock rakt i solar plexus mot tangenterna. Grannen under dunkar med kvasten i taket “por favor”, men man ignorerar, man har bra mojo. Ganska nyss: publicerar blogg. Det har skitit sig. Saknas liksom text. All text. Nu börjar det bli kontroversiellt. Oerhört nära vad man i vissa kulturer kallar för ett totalt psykiskt sammanbrott.

Okej! Nyss: upp på hästen igen. Nu blir det krisblogg.

Som det lilla as till opportunist bloggis ändå är så hamrar vi rakt på med en krisblogg. Det är bedrövliga tider för människan. Från solklar förstaplats bland däggdjuren till delad 17:e plats tillsammans med röviga dronten. Då finns bara: Notera! Agera! Reagera! Bloggis har för moderlandet snusat så till den milda grad att tandköttet nu är lent som fint italienskt bordsporslin, enkom för att kunna råda och avråda. Här kommer fyra snus man kan tänkas ta i kristider:

  1. Siberia -80°C Extremely Strong. Matförrådet börjar sina och du måste ned till din lokala grossist. Du är lite orolig och nervös. Då är det bara att pilla upp en Siberian sen blir det vikingaröj på giftsvamp mellan konserverna. De få viruspartiklar som letat sig in i din kropp kommer åka på så mycket spö av den här mintiga djävulen att dom googlar fram adressen till Folkhälsomyndighetens laboratorium på eget bevåg, och tar en taxi för sparpengarna rakt in i ett ett provrör och stänger locket. Fördel: du vågade dig ut, gav viruset på pumpen, fyllde matkassen. Buga för kungen! Nackdel: i matkassen efter ett Siberianrus visar det sig att du från grossisten fick med dig tre kilo örtsalt och en påse partyis men inte så mycket mer. Rekommenderas i kristider.
  2. Göteborgs Rapé XR. Bloggis avråder obönhörligen från s.k. bunkring, men just en stock Göteborgs Rapé XR går ändå an, då denna kommer räcka fram till evigheten om den används rätt. XR-prillornas säregna form gör att de har en tendens att försvinna och bli ett med överläppen. Det rinner också minimalt så man blir inte påmind. Litet minus då för risken att ha ca 20 prillor någonstans i munnen vid varje givet tillfälle. Fördel: med väl avvägt användande av din stock XR har du snus för inte bara den här pandemin utan minst två-tre till. Nackdel: just det här med att gå runt med så många förbrukade snus i munnen kan bidra till ett tråkigt bemötande från allmänheten om eller när det uppdagas. Rekommenderas i kristider.
  3. Granit Strong White. Graniten är ett bastant litet helvete. Bör ej intas om du behöver använda hjärnan till annat än att aktivt snusa. Det svider och knakar nämligen något infernaliskt från överläppen när Graniten väl klivit innanför dörren. Den tar för sig och kör ett enmanskrig både mot tandköttet och psyket. Fördel: du kommer inte behöva tänka på någonting annat när du väl börjat spela schack mot den. Mat, räkningar och oro hamnar i periferin. Nackdel: det riskerar bli pinsamt när dörren slås in av Tegnells hazmatgäng efter några veckor, och du ligger på golvet uttorkad och lite väck. Det kan det dock vara värt. Rekommenderas i kristider.
  4. Small Batch N07 Apelsin & Choklad. Snus med smaken som rekommenderas av nio av tio dementa damer: romersk båge. N07 har fångat essensen av kompostmöglig apelsin och gammal sovjetisk stridsportionschoklad från ett bortglömt magasin i Kabul. Det smakar dammig begravningsentrepenörsko. Det här är en dum jävla snus som inte behöver klä upp sig när Nobelpriset ska delas ut om man säger så. Fördel: staten slipper bry sig om just ditt karensdagsjidder då du ofrånkomligen kommer tappa livslusten och självdö. Nackdel: alla som någon gång suttit i elektriska stolen har fått en värdigare sista måltid. Rekommenderas inte i kristider.

Okej! Då var det gjort!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *