Lundgrens Marstrand 2018

Hej och välkomna då!

Vad har hänt sedan sist? Bloggis har i varje fall:

1) legat ute och fräst i solen p.g.a. grundar hyn så att man slipper hålla på att kladda med solkrämen senare i sommar.

2) skrivit ca nio mejlutkast till Svenska fotbollsförbundet p.g.a. ett totalt justitiemord tidigare i maj. Dock insett att det är dödfött p.g.a. korruption.

3) missat att svara på alla grattishälsningar från födelsedagen och skämts för mycket för att ta tag i det.

Hyfsat effektivt trots allt.

Också snusat en hel del. Mängder nästan. Inte Glenn “7 prillor åt gången” Strömberg-mycket men tillräckligt mycket för att att hamna inom den röda gränsen, m.a.o. “ohälsosamt leverne” på gruvans hälsoenkät. Vilket i sig bara är propaganda från straight edge-töntarna som drar i trådarna för skiten men ändå.

Okej. För några veckor sedan också blivit tipsad om en ny prilla från Lundgrens. Hyperexklusiv sommarutgåva. Kostade hutlösa 145 kr dosan. Men vad fan ska jag göra liksom. Så nu ligger den här, med ståldosa och allt och blir i detta nu snusad. Prillor från dosa 285 av 5000 hade turen av få gosa under just Bloggis läpp förövrigt. Kul för dom.

Man märker direkt att det är exklusiva grejor det här. Dosan kommer i en liten låda (som i sin tur låg i en kartong stor nog att rymma ett fältsjukhus, orimligt) med bilder på havet och sten. Lådan är också sedvanligt kryddad med text signerat regeringen som vill låta hälsa att du när som helst kan dö beroendedöden i stor svart text. Dosan sen: stål med typ ingraverad text på locket. Här ryggar förstås ni rutinerade gamla uvar till snusare till. Stållock brukar innebära att slasklock saknas. Så även denna gång. Dock inget större bekymmer då man bara köper en dosa Lundgrens Marstrand 2018 och nöjer sig så. Har man å andra sidan ekonomin för att köpa mer än en dosa Lundgrens Marstrand 2018 har man bl.a. också råd med till exempel en piga och kan då sutta den använda prillan rakt i pannan på denne så får hen slänga den i sopen eller så.

Prillorna är perforerade vilket ni högintellektuella läsare vet innebär typ små hål i prillan, men det måste ändå tydliggöras för de få finnar som simmigt ramlar in på bloggen då och då. Prillornas är fantastiska. Känns handsydda nästan. Perfektion. Smaken är av saltstänkta varma klippor, vild nypon och ljung. Smaker som förstås säger nästan ingenting, även om man vid något tillfälle slickat på en enstaka klippa i sina dagar.

Okej. Dags för betyg:

  • Smak: 3/5. Den är inte så dum den här. Men alltså: den kostade 145 kr. Vad mer förväntar jag mig? VET INTE. Men mer bara. Sältan är lika frånvarande som högskolepoäng är för en göteborgare, finns eventuellt en ton av nypon men oklart och ljung vet jag inte hur det smakar så kanske finns en uns av det i paletten. Den är helt okej den här men för 145 kr vill man trilla rakt av stolen i smakväg.
  • Prilla: 5/5. Så är det med det. Smaken hänger kvar i nästan 90 minuter och den rinner sparsamt. Så himla bra prilla också i hänseendet form. Helt perfekt storlek och gjord av gediget material. Fan vilket galning till prilla. Nirvanaprillan.
  • Styrka: 3/5. Den gör jobbet. Inte dyngstark och olustig men man känner att man lever och det där.
  • Finess: 4/5. Man gillar ju greppet med sådana här upplagor. Fin låda, dock förstörd av regeringen. Mycket fin dosa som hade mått bra av ett slasklock men men. Kul att dom räknat vilket dosa från bandet man fick också, så man har en fin anekdot till barnbarnen. Minuspoäng för priset förstås.
  • Helhet: 7/10. Kanske lite tråkigt att bara få 7/10 när man slitit så med produkten, men Bloggis är hård men rättvis. 10/10 för ambitionen dock. Man kan dock inte snusa ambition vilket spelar in i beslutet.

Hej!

Leave a Reply

Your email address will not be published.