Ode till en dubbelnugge!

Konceptblogg! Håll i er för nu tutar och kör vi helt utan GPS!

Stirrigt nu. Sommarsemester i full kareta. Det finns inga skäl till att inte dunka ut en liten, liten blogg. Men tufft och torftigt under överliggaren den senaste tiden. Inte så mycket leva för att snusa, blivit mer snusa för att (över)leva. Klar det åkt upp någon obskyr Small Batch: Agua Fresca eller annat enerverande. Men där har vi ju som bekant satt stopp, stängt dörren och hivat nyckeln. Kreativiteten på botten. Således våldsamt stresspåslag. Men: pling plong och en kringgående rörelse rakt upp i hjärnroten. Har ju av en ungerska följare blivit introducerad till konceptet dubbelnugge upp på övre etage. Direkt uppstånden klåda i fingertopparna. Nu blir det blogg. Gäller bara att lägga visst band på sig så texten inte framstår författad av en västeråsare.

Det är i sig inte ett särskilt avancerat koncept. Det är en gammal hederlig dubbelprilla. Ett plus ett. Fylla ut överläppen och skapa pondus. Få mustachen att peta två decimeter framför nässpetsen. Gemene lössnusare fnyser förstås. Berättelser om halva dosor Ettan Lös som skickats upp per snustillfälle har man ju hört. Men det raffinerade i sammanhanget dubbelnugge under övre etage handlar mer om kombinationsspel. Ett tiki-taka mellan olika smaker och prillstorlekar. En liten mintig satan och en välvårdad Ettan? Absolut. Lakritsprillan och en salt General? Japp. Yes. Till och med hädelsen vitt snus går att kombinera med viss bestående självrespekt. Nedan följer några kombinationer som i forskningssyfte provats:

General White X Göteborgs Rapé Fläderbris. Fläder i sig en ganska blyg smak. Lite blomster på ett träd som inte vill ta för stor plats men är en god lyssnare. General White väluppfostrad och sedermera välutbildad tobak. Självklart att General tar lite större utrymme, det är naturligt. Inget annorlunda och helt normalt. Men det är inte osympatiskt. För sig med elegans i de flesta av rum, gör den. Släpper igenom till Fläderbris till och från. Framåt slutet av sessionen backar General ut. Fläderbris klarar det här. Dags att ta lite plats. Börjar rent av leva lite rövare. Det har den förtjänat, Fläderbrisen. Bra kombination.

XR Catch Mint X Kaliber Vit. Två prillor från fina arbetarklassen. XR Catch som är lite äventyrslysten och gärna åker till Peru för att skicka i sig ayahuasca men innerst inne vet att det är trams, dock ger det bra anekdoter. Kaliber Vit som hellre löser charter, det är ändå ganska trevligt när det går att få menyerna på svenska. Vänner sedan femmannafotbollen är dom. Catch Mint i behov att ta plats i början. Berätta lite skit. Blir mycket mint initialt. Kaliber Vit har inte så bråttom. Gör ett gediget jobb framåt småtimmarna istället. Skarp trots ett större antal enheter innanför självaste västen. Bra kombination.

Siberia White X Göteborgs Rapé Slim. Svårbedömd kombination. Snusets Fentanyl, Siberia, kan sätta dit gemene barkbit under överliggaren genom associationsskuld. Siberia glider upp och påbörjar fysisk och psykisk påverkan direkt. Habituell gränsövergångare. Ställer till en jävla oreda. Tillfredsställer få men fördärvar många. Rapé Slim självklart förvirrad. Lill-prillan som inte gör så mycket väsen av sig i normala fall blir sjukt nervös över att nu bedriva överläppsmobbning. Rörig situation under övre etage. Dålig kombination.

Okej. Betyg sätts på företeelsen dubbelnugge under övre etage.

  • Prilla: 5/5. Likt slaviska länder emellan under Eurovision ges här nu lätt dopade resultat. Här är det ju så slugt att det är upp till dubbelnuggesnusaren att välja fritt. Skönt med frihet. Ta två stora eller två små. Eller en av vardera. Det är din dubbelnugge, det är ditt övre etage.
  • Smak: 3/5. Det kan bli lite svårmanövrerat smakmässigt. Mintiga snus tar ett jävla fokus första halvlek. När man börjar ifrågasätta om det inte är dags för byte brukar kombinationsprillan kliva fram och ta ansvar. Milda smaker riskerar att försvinna bland rutinerade prillor. Lite bökigt är det men potentialen finns där.
  • Styrka: 5/5. Går ju förstås att köra en nederländsk dubbel-Siberia med risk för kronisk hjärtklappning. Vill man ha det bästa ur både pondus- som mysburken gör man kanske bäst att ta en lite mer slimmad variant och en gammal räv. Men här pekas inga fingrar när allt kommer omkring.
  • Finess 4/5: Dubbelprillan som sådan ingenting att elda upp sig över. Kombinationsmöjligheterna dock ändlösa. Litet steg utanför den gamla boxen och det kan uppstå rysligt välbehag. Man kan vara både simpel som kompliceras. Bra. Namnet dubbelnugge under övre etage ger stilpoäng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *